Hívj minket!

+36 20 453 7644

csend@csend.hu

Mantra Szabadegyetem

Magyarország legnagyobb múltú parapszichológiai képzése

A Mennydörgésisten indája

Írta:  aug. 06 2015

Egy hagyományos kínai orvoslás által több száz éve használt gyógynövény a tudományos kutatások középpontjában.

A Tripterygium wilfordii (a mennydörgés istenéről elnevezett inda) a hagyományos kínai medicina egyik gyakran és széles körben felhasznált gyógynövénye. Elsősorban mozgásszervi panaszok, bőrbetegségek, daganatos betegségek és elhízás esetén alkalmazzák.
Amerikai kutatók vizsgálatai szerint a növény egyik hatóanyaga (celastrol) erőteljesen csökkenti az étvágyat, ami gyors és drasztikus súlyvesztést okoz. 

Túlsúlyos egereknek egy hétig adagolták a celastrolt, akik ezután nyolcvan százalékkal kevesebbet ettek és a harmadik hét végére 45 százalékkal kisebb lett a súlyuk. Ezt a zsírtartalékok felhasználásával sikerült elérni.

„Ez a súlyleadás nagyobb, mint amit műtéttel lehet elérni!“ - írták meg véleményüket az egyik legrangosabb szaklapban a Cell-ben.

A Minnesotai Egyetem orvosi kutatócsoportja az inda egy másik hatóanyagát, a triptolidet vizsgálta. Kísérleteik középpontjában az egyik legagresszívebb daganatfajta, a hasnyálmirigyrák állt. 
Hasnyálmirigyrákos egereket kezeltek triptoliddel. A kezelt egerek túlélése a kísérlet 90. napján csaknem 100 százalékos volt, ugyanakkor a kezeletlen egerek közül mindössze 10 százalék maradt életben. A kezelt egerekben megdöbbentő módon stagnált, nem növekedett vagy egyenesen felszívódott  a daganat!

Egy harmadik kísérlet is zajlik ezekben a napokban: az inda leveléből és gyökeréből készített tea a hímivarsejtek számát és mozgékonyságát is erőteljesen csökkenti. A tea fogyasztásának abbahagyása után mindössze egy hónappal a helyzet rendeződik. Így ígéretes lehet, mint fogamzásgátló férfiaknak.

 

Címkék:

Itt találsz minket

Thököly 60 Irodaház,
Budapest 1146, Thököly út 58-60.
 

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon
+36 20 453 7644
 
 
 
 
Nyitvatartás
H-P 9-17 óráig
 
 

Blogértesítő

Az újdonságot kedvelőknek