Hívj minket!

+36 20 453 7644

csend@csend.hu

Mantra Szabadegyetem

Magyarország legnagyobb múltú parapszichológiai képzése

Egy növény, amely anno a dinoszauruszok memóriáját is javította

Írta:  júl. 16 2015

A botanikusok élő kövületnek tartják.

 

Körülbelül 150 millió évvel ezelőtt az északi féltekén mindenfelé honos volt a

Ginkgo

A legutolsó jégkorszakot csak a Kínában élő egyedek élték túl. 

 

A legenda szerint kínai és tibeti szerzetesek ismerték fel a gyógyhatásait és kezdték el termeszteni. A mai napig itt élnek a világ legidősebb Ginkgo fái. Shanxi tartományban található az egyik legöregebb fa, amit állítólag maga Lao Ce ültetett.

A Tradicionális Kínai Medicina a hosszú élet és a megvilágosodás szimbólumának tartja, a mágusok szerint pedig a fa segítségével könnyebb a spirituális világokkal való kapcsolatfelvétel.

Gyógyászati felhasználása széles körű volt abban az időben: elsősorban légúti problémák (pl.: hörgőgyulladás, asztma) illetve a húgyutak és nemi szervek gyulladásainak kezelésében alkalmazták.

A levél alakja a központi idegrendszerre emlékeztet: a két karéj a jobb és a bal agyféltekét, a szár felé keskenyedő levélrész a közti agyat és a nyúlt agyvelőt, a szár pedig a gerincvelőt „formálja“ meg.

Ezen alaki hasonlósága miatt használjuk manapság elsősorban az idegrendszeri betegségek gyógyítására: az agyi vérkeringési zavarok megszüntetésére, az időskori elbutulás és a Parkinson kór megelőzésére, a feszültségek és a depresszió oldására.

Ezeken felül alkalmazhatjuk szív- és érrendszeri betegségek esetén (pl.: magas vérnyomás betegség, koszorúér szűkület) és az emelkedett koleszterinszint csökkentésére.

A Ginkgo diója (és nyomokban a levele is) egy ginkgotoxin nevű mérgezőanyagot tartalmaz, mely főzés hatására elbomlik. Ennek ellenére a dióját nem javasolják felhasználásra.

Érdekes tudni róla, hogy nem csak a jégkorszakot élte túl. Hirosimában a bombázást követően a Ginkgo fák többsége életben maradt.

Fogtál már a kezedben érett Ginkgo termést?
Ha nem, ne sajnáld! Egy érett terméssel egy egész metró szerelvényt két másodperc alatt üríthetsz ki ha széttaposod, mert olyan orrfacsaróan büdös! 

Címkék:

Itt találsz minket

 

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon
+36 20 453 7644
 
 
 
 
Nyitvatartás
H-P 9-17 óráig
 
 

Blogértesítő

Az újdonságot kedvelőknek